11 Вересня 2019, 16:09

9 вересня Український культурний фонд завершив прийом заявок на конкурсну програму «Мережі й аудиторії», яка має на меті сприяти утворенню секторальних та міжсекторальних гільдій, асоціацій, громадських об’єднань і спілок заради формування консолідованої платформи для представництва мистецькими спільнотами своїх інтересів у різних сферах. Також стимулювати та підтримувати активну участь делегацій українських митців та інституцій у роботі міжнародних професійних творчих мереж, підвищити знання та практичні навички проектного та грантового менеджменту представників різних секторів культури, провести всеукраїнську інформаційну кампанію.

Серед цілей програми: створення можливостей для розширення та розвитку професійних знань представників секторів культури та мистецтв шляхом мережування та реалізації школи культурного менеджменту. УКФ через програму «Мережі й аудиторії» сприятиме залученню аудиторії, яка цікавиться культурою опосередковано до постійного споживання культурного продукту та активної участі в соціально-культурних процесах країни шляхом проведення всеукраїнської інформаційної кампанії.

Загалом на конкурс надійшло 41 проектна заявка. 

Регіональні лідери за кількістю поданих заявок:

  • Київ – 26
  • Львівська область – 4
  • Харківська область – 3

Пріоритети у секторальному розподілі:

  • культурні та креативні індустрії – 20
  • перформативне та сценічне мистецтво – 7
  • аудіовізуальне мистецтво – 5

Наразі триває технічний відбір заявок. Ті з них, що відповідатимуть технічним критеріям проведення конкурсу, будуть передані на оцінювання експертам.

Цього року кожен проект буде розглядатися експертами відповідної до сектору проекту експертної ради, а також фінансової та комунікаційної ради. Найвищий бал за сумою оцінювання ‒ 300. Проекти, які наберуть понад 210 балів, зможуть претендувати на фінансування від Українського культурного фонду. Наступними етапами стануть переговорні процедури, винесення рішення щодо фінансування та підписання договору про надання гранту.

Категорія: Новини