25 Квітня 2019, 15:04

24 квітня у Києві відбулася координаційна зустріч, ініційована Українським культурним фондом, за участю керівників обласних управлінь культури. Метою заходу стала розробка спільної програми взаємодії та співпраці, яка б сприяла подальшій культурній децентралізації та збільшенню потенційної аудиторії проектів, що реалізуються за підтримки УКФ. 


Спікерами були: Ірина Осадча, заступниця директора УКФ з питань організаційного розвитку, Ірина Чужинова, начальниця аналітичного відділу УКФ, Ірина Батуревич, начальниця аналітичного відділу Українського інституту книги, Тетяна Стус, начальниця відділу промоції читання УІК, Максим Бахматов, керуючий партнер інноваційного парку UNIT.City, голова правління корпоративного акселератора Radar Tech, Наталія Іванченко, головний спеціаліст музейного відділу Українського інституту національної пам’яті. Учасниками заходу стали керівники та представники управлінь культури Харківської, Херсонської, Хмельницької, Черкаської, Волинської, Дніпропетровської, Житомирської, Закарпатської, Київської, Кіровоградської, Луганської, Одеської, Полтавської, Сумської, Тернопільської областей. 


Під час обговорення найбільш актуальних проблем популяризації культури в регіонах, було висловлену думку про необхідність її загальнонаціональної промо-кампанії, запуску соціальної реклами, яка б збільшувала зацікавленість населення міст і сіл у культурному продукті. 


Максим Бахматов зауважив про доцільність співпраці бізнесу з українськими культурними менеджерами та заявниками УКФ, завдяки якій вдалося б навчити сферу культури бути прибутковою. 


За словами керівників обласних управлінь культури, ОТГ відчувають помітний брак кадрів, які б активізовували культурне життя на місцях. Також, для більш ефективної роботи, необхідно проводити системні статистичні дослідження культурних потреб аудиторії. 


Ірина Осадча оголосила про наміри УКФ відкрити регіональні представництва у західному, східному, північному та південному регіонах для консультування та інформування потенційних заявників про діяльність Фонду, промоцію інституції, навчання культурних менеджерів і моніторингу проектів.   


Категорія: Статті