20 Листопада 2023, 10:11

15, 16 та 17 листопада у Київській області команда Українського культурного фонду за сприяння Департаменту культури та туризму Київської обласної військової адміністрації провела перші Інформаційні дні у грантовому сезоні на 2024 рік.  

Делегації УКФ під керівництвом Владислава Берковського, виконавчого директора, завітали до культурно-мистецької спільноти у Борисполі, Ірпені та Гатному Фастівського району.

Дізнатися більше про діяльність інституції та її можливості прийшли митці, культурні менеджери та куратори, активісти, викладачі, представники місцевої влади та інші творці культурного продукту, які шукають фінансування для своїх ініціатив. Загалом участь у заходах взяли понад 100 представників Київського регіону.

Наскрізною темою інформаційних днів став новий грантовий сезон Фонду, у якому закладено п’ять конкурсних програм. Це «Культура без бар’єрів», «Культурна спадщина», «Культура. Регіони», «Відновлення культурно-мистецької діяльності» та «Стипендії для фізичних осіб».

З 15 листопада Український культурний фонд розпочав приймати заявки на першу грантову програму «Культура без бар'єрів». Кінцевий термін подачі – 15 січня 2024 року. Програма передбачає два лоти: «Підтримка митців з інвалідністю» та «Безбар’єрне суспільство».

«Покращення ментального здоров‘я наших ветеранів та ветеранок, а також внутрішньо-переміщених осіб стало засадничою метою цієї інклюзивної програми, що існує не перший рік. Травматичний досвід війни може мати довгостроковий вплив на психологічне здоров’я українців. Відтак культура та мистецтво не мають стояти осторонь цієї тривожної перспективи. Навпаки, ми прагнемо перетворити їх на ефективний запобіжник потенційних загроз», – наголосив під час виступу Владислав Берковський, виконавчий директор УКФ.

Наприкінці кожного Інформаційного дня відбулася традиційна сесія «запитання-відповідь». Спікери докладно розповіли про сектори культури, які підтримує УКФ, зміни в програмах на прийдешній рік, найтиповіші помилки заявників, які допускаються під час подання аплікаційних пакетів на конкурс.

Маєте ідею культурного проєкту? Реалізуйте її за підтримки УКФ 💛


Категорія: Статті