20 Липня 2020, 16:07

На початку серпня 2020 року Український культурний фонд планує оголосити нову конкурсну програму «Культура+», мета якої полягатиме у сприянні новим партнерствам та формуванні в Україні спільних цінностей громадянського суспільства. 

Цілі програми:

  • інтегрувати культуру в щоденні громадські практики; 
  • згенерувати нові креативні рішення/продукти для вирішення суспільно важливих проблем;  
  • посилити міжгалузеву співпрацю та сприяти розвитку міжгалузевих партнерств, зокрема культурно-бізнесових;
  • розширити розуміння ролі культури в житті суспільства;
  • посилити роль культури як генератора економіки.

Програма буде підтримувати проекти, що використовують партисипативні методи (методи залучення) як окремих осіб так і соціальних груп, а також розвивають мистецьку інтервенцію у суспільно значимі галузі – медицину, освіту та науку, захист довкілля, розвиток громад, підтримку ветеранів тощо. 

Пріоритети програми «Культура+»:

  • Підтримка створення нових/залучення існуючих мистецьких форматів та практик з інновативним підходом для подолання дистанції, обмежень та соціокультурних проблем, спричинених COVID 19;
  • Підтримка формування нових та розвитку сталих партнерств культурних операторів та соціально відповідального бізнесу, зокрема, у сфері ККІ через спільне творення нових продуктів/рішень для вирішення суспільних проблем спричинених викликами сьогодення (зокрема, COVID 19);
  • Підтримка культурно-мистецьких проектів міжгалузевої співпраці із залученням сфер медицини та захисту довкілля;
  • Підтримка культурно-мистецьких програм суспільної реінтеграції виключених груп, в т.ч. ветеранів АТО/ООС, дітей, позбавлених батьківської опіки, колишніх в’язнів тощо;
  • Забезпечення культурного розвитку громад із «депресивних регіонів» або із зон дії стихійного лиха 

Заявниками програми можуть бути юридичні особи усіх форм власності та фізичні особи підприємці, що зареєстровані на території України, здійснюють діяльність у сфері культури та мистецтв і мають команду з досвідом спільної реалізації культурно-мистецьких проектів.

В рамках програми “Культура плюс” підтримуватимуться всі типи проектів, індивідуальні, проекти міжнародної та національної співпраці. 

Для всіх типів проектів (включно з індивідуальними) обов'язковою умовою є залучення партнера (для індивідуальних співфінансування за бажанням), який є учасником/співвиконавцем проекту, що врегульовано договором про співпрацю і є організацією, яка представляє іншу галузь. 

«Культура+» націлена на генерування нових креативних рішень через підтримку продуктів якнайширшого кола всіх секторів культурних та креативних індустрій.

Бюджет програми – 80 млн грн


Максимальна сума гранту: 2 млн грн 

Детальну інформацію про програму буде оприлюднено у день оголошення приймання проектних заявок – 3 серпня 2020 року. 


Категорія: Новини