19 Жовтня 2020, 10:10

На виконання Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)» від 17.03.2020 р. № 530-ІХ, Закону України «Про захист населення від інфекційних хвороб» від 06.04.2000  

№ 1645-ІІІ, відповідно до ухваленого Кабінетом Міністрів України рішення від 13.10.2020 року щодо внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 22 липня 2020 р. № 641 Міністерство культури та інформаційної політики України наголошує на необхідності дотримання вимог законодавства у зв’язку з ситуацією, яка складається із захворюванням на коронавірус в Україні, зокрема, в окремих адміністративно-територіальних одиницях, безвідповідальне ставлення деяких організаторів масових заходів до карантинних обмежень та протиепідемічних заходів, відсутність реагування органів державної влади, органів місцевого самоврядування на порушення карантинних обмежень надає такі роз’яснення.

1. На території регіону (адміністративно-територіальної одиниці), на якій установлено «зелений» рівень епідемічної небезпеки, забороняється: проведення масових (культурних, спортивних, соціальних, релігійних, рекламних та інших) заходів за участю більш як 50 осіб за умови дотримання між учасниками фізичної дистанції не менше ніж 1,5 метра, а також діяльність кінотеатрів та закладів культури з наповненістю кінозалів або залів понад 50 відсотків місць у кожному окремому кінозалі або залі; робота після 22-ї та до 7-ї години суб’єктів господарювання з надання послуг громадського харчування без організації дозвілля (ресторанів, кафе, барів, закусочних, їдалень, кафетеріїв, буфетів тощо), крім діяльності з надання послуг громадського харчування із здійсненням адресної доставки замовлень та замовлень на винос. 

2. На території регіону (адміністративно-територіальної одиниці), на якій установлено «жовтий» рівень епідемічної небезпеки, додатково до протиепідемічних обмежень, установлених для «зеленого» рівня епідемічної небезпеки, забороняється: проведення масових (культурних, спортивних, соціальних, релігійних, рекламних та інших) заходів за участю більш як 30 осіб за умови дотримання між учасниками фізичної дистанції не менше ніж 1,5 метра. 

3. На території регіону (адміністративно-територіальної одиниці), на якій установлено «помаранчевий» рівень епідемічної небезпеки, додатково до протиепідемічних обмежень, передбачених для «зеленого» та «жовтого» рівня епідемічної небезпеки, забороняється:  проведення масових (культурних, спортивних, соціальних, релігійних, рекламних та інших) заходів за участю більш як 20 осіб (у разі проведення заходів кількістю до 20 осіб організатор забезпечує дотримання між учасниками фізичної дистанції не менше ніж 1,5 метра). 

Таким чином, обмежено проведення масових заходів, натомість в регіонах із «зеленим», «жовтим» та «помаранчевим» рівнем епідемічної небезпеки дозволена робота закладів культури та кінотеатрів з наповненістю кінозалів або залів до 50 відсотків місць у кожному окремому кінозалі або залі. 

При визначенні відсотку наповненості, кількості та формату розміщення глядачів кінотеатру або зали закладу культури необхідно обов’язково керуватись рекомендаціями щодо організації протиепідемічних заходів під час проведення культурно-масових заходів на період карантину у зв’язку із поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19), затвердженими постановою Головного Державного санітарного лікаря України від 04 серпня 2020 року № 45. 

Міністр Олександр ТКАЧЕНКО


Категорія: Новини