16 Квітня 2020, 13:04

15 квітня 2020 року відбулося засідання Наглядової Ради УКФ, на якому, серед іншого, було розглянуто доцільність підтримки проектів, поданих на ЛОТ 3 «Пам’ятні дати визначних подій в українській культурі» програми «Знакові події».

Проаналізувавши зміст проектних заявок, рекомендації експертів, які працювали над їхнім оцінюванням, Наглядова Рада Українського культурного фонду ухвалила рішення визнати ЛОТ 3 таким, що не відбувся. 

Згідно з Інструкцією для заявників ЛОТ-у 3 «Пам’ятні дати визначних подій в українській культурі» конкурсної програми «Знакові події» було передбачено обрати по одному переможцю з кожного з 8-ми секторів. Переможцем вважається той проект, який набрав найвищий бал у рейтингу свого сектору. Проте експертний етап конкурсного відбору подолали лише три проекти з 3-х секторів (культурна спадщина, література та видавнича справа, аудіовізуальне мистецтво) із середнім балом 324,33. Під час переговорних процедур ці проекти не надали уточнень щодо їхньої відповідності меті та пріоритетам ЛОТ-у.  

Оголошуючи конкурс, Фонд прагнув підтримати насамперед відзначення знакових дат для української культури на державному рівні.

Пріоритетами ЛОТ-у 3 «Пам’ятні дати визначних подій в українській культурі» конкурсної програми «Знакові події» були: залучення аудиторії з усієї/або кількох регіонів України та/або з закордону; підтримка проектів, що відновлюють та популяризують пам’ятні дати визначних подій в українській культурі; проекти, що містять інноваційну складову.





Категорія: Новини