14 Березня 2022, 10:03

Європейський культурний фонд, Данський фонд мистецтв, Румунський культурний фонд, Національний культурний фонд Болгарії засуджують збройну агресію російської федерації та висловлюють свою солідарність з Україною.

«Війна путіна проти України – це війна з Європою. Він не повинен досягти успіху. Як європейці, ми рішуче солідарні з народом України та всіма, у тому числі в росії, хто протистоїть спробі путіна переписати європейські кордони та європейську історію. Майбутнє Європи формується прямо зараз у нашій відповіді на війну проти України, нашій відповіді на війну путіна проти Європи», - зазначили у своєму зверненні представники Європейського культурного фонду.

Додатково у межах програми «Культурна солідарність» для України Європейський культурний фонд запустив підтримку ініціатив у сферах:

  • протидії дезінформації та боротьби з фейками;
  • допомоги митцям, працівникам культури, громадським активістам, які вимушені покинути Україну;
  •  розробки мистецьких творів та проєктів, що протидіють жорстоким реаліям війни та підтримують мирне життя в Україні та Європі.

Щоб отримати підтримку, необхідно надіслати короткий опис проєкту із зазначенням потреб для його реалізації на пошту [email protected]. Відповідь колеги намагатимуться надати впродовж тижня. Деталі за посиланням

Категорія: Статті