11 Березня 2021, 13:03

На початку 2020 року Український культурний фонд та благодійний фонд Zagoriy Foundation уклали Меморандум про партнерство та співпрацю у межах програми УКФ «Культурна доброчинність», що входить до загальної фандрейзингової стратегії УКФ. Zagoriy Foundation став першим приватним благодійним фондом, який надав фінансову підтримку УКФ. 

Обидві організації прагнуть докласти зусиль у підтримці культурних проектів, зокрема тих, що представляють сектор культурної спадщини, задля сприяння реалізації державної політики у сфері культури та мистецтва, вироблення конкурентоспроможного національного культурного продукту.

Партнерство УКФ та Zagoriy Foundation стало прецедентом ефективної взаємодії державного та приватного фондів, які мають спільне бачення подальшого розвитку культури та країни. Результатом співпраці УКФ та Zagoriy Foundation минулого року стала підтримка двох проектів: онлайн-платформи «Віртуальні мандрівки пам’ятками археології та історії Полтавщини», мультимедійного онлайн-проєкту «Енциклопедія архітектури України». 

У 2021 році УКФ та Zagoriy Foundation в рамках діючого Меморандуму продовжили спільну діяльність, що покликана популяризовувати доброчинність у сфері культури. Цього року Zagoriy Foundation збільшив розмір підтримки і надав УКФ 1700 000 грн. 

Родина Загорій, засновники Zagoriy Foundation, переконані, що меценатська підтримка культурного продукту сприятиме підвищенню інвестиційної привабливості культурного середовища на регіональному, національному та міжнародному рівнях. 

Євгенія Мазуренко, директорка Zagoriy Foundation: «Культурна спадщина — це той фундамент, на якому стоїть сучасне і будується майбутнє. Роль культури для суспільства неможливо недооцінювати. Саме тому ми продовжуємо підтримувати мистецькі проєкти у співпраці з ефективним та професійним партнером — командою УКФ».
Юлія Федів, в.о. виконавчого директора Українського культурного фонду: «Ми вдячні Zagoriy Foundation за співпрацю, що вже відбулася, і переконані, що в подальшому разом зможемо зробити іще більше. Сподіваємось, що наша вдала взаємодія стане прикладом для інших меценатів і благодійників, які також долучаться до підтримки культурно-мистецьких проєктів». 


Категорія: Новини