01 Квітня 2024, 11:04

Міністерство культури Великого Герцогства Люксембург вдруге надали 1 482 170 грн (35 000 євро) для підтримки українських митців в межах розпочатої торік співпраці з Українським культурним фондом.

Відповідно до підписаної угоди отримані кошти будуть спрямовані на підтримку українських митців через грантову програму «Стипендія на відновлення культурно-мистецької діяльності». Завдяки цьому кількість потенційних цьогорічних переможців збільшиться.

«Український культурний фонд вкотре зарекомендував себе як ефективна та прозора інституція зі справедливим наданням фінансової підтримки. Підтвердженням цьому є продовження нашої співпраці з Міністерством культури Великого Герцогства Люксембург, яке ми розпочали у 2023 році. Пам'ятаймо, що Україна перебуває в умовах обмежених можливостей держфінансування через збройну агресії росії, коли всі ресурси спрямовані на потреби військових. Тому ми докладаємо максимум зусиль, щоб кількість наших донорів постійно збільшувалася, і дякуємо тим, хто вже ним став», – сказав виконавчий директор УКФ Владислав Берковський

Фінансування стипендіатів відбуватиметься відповідно до рейтингового реєстру. Етап переговорних процедур та підписання договорів із переможцями триватиме до 1 червня включно. 


Категорія: Статті