10 Жовтня 2022, 10:10

Через відкрите повномасштабне вторгнення росії на територію України та щоденні обстріли цивільного населення пріоритетом для держави є фінансування оборонного сектору. Провівши низку консультацій з Міністерством фінансів, Міністерством культури та інформаційної політики, а також обговоривши це під час круглих столів, які були проведені влітку, в умовах відсутності державного фінансування маємо таку ситуацію:

  1. Грантові програми, за якими було проведено експертне оцінювання ще до початку повномасштабного російського вторгнення, будуть пролонговані на 2023 рік. Це стосується програм «Культура без бар’єрів», «Аудіовізуальне мистецтво» (ЛОТи 1-3), «Ґранд-подія» (ЛОТ 1). Переговорні процедури відповідно до опублікованих рейтингових реєстрів ми розпочнемо у 2023 році за умови наявності державного фінансування. 
  2. Грантові програми, за якими не було проведено експертного оцінювання, а також не розпочато приймання заявок, вважатимуться такими, що не відбулися. Це стосується програм «Д.О.Р.С.» (ЛОТи 1-4), «Ґранд-подія» (ЛОТ 2), «Аудіовізуальне мистецтво» (ЛОТи 4-5), «Культурна спадщина», «Інноваційний культурний продукт», «Культура. Регіони», «Культурні столиці України». Водночас заявники цих програм мають право повторно подати свої проєкти на грантовий сезон 2023 за умови наявності державного фінансування.
  3. Позаплановий ЛОТ 5 «Стипендія для відновлення культурно-мистецької діяльності» програми «Д.О.Р.С.» профінансований у повному обсязі. Реалізація проєктів триває, незабаром розпочнеться етап звітності. 

Зберігаймо спокій та підтримуймо об'єднані сили оборони! Україна переможе! 



Категорія: Статті