10 Липня 2023, 10:07

На Рівненщині презентували культурно-мистецькі проєкти, реалізація яких відбудеться за підтримки Українського культурного фонду. Серед них: 

  • Інтерактивна онлайн-мапа «Місця пам’яті УПА: каталог пам’яток історії на Рівненщині»;
  • «Острозька іконописна майстерня: віртуальний музей»;
  • «Оцифрування і каталогізація кириличних стародруків колекції Державного історико-культурного заповідника м. Острог»;
  • «Цифровізація мистецьких колекцій Музею історії Національного університету Острозька академія»;
  • «Анімаційна історія князів Острозьких»;
  • «Центр культурних та креативних індустрій».

Загальна сума залучених коштів на розвиток і збереження культурної спадщини регіону складає понад 4 мільйони гривень. Проєкти реалізовуватимуть команди чотирьох організацій – ГО «Студія розвитку туристичного іміджу малих міст» (Town Image Studio), ГО «Рівненська Горинь», МБФ «Відродження Острозької академії» та ГО «Братство імені князів Острозьких».

«В умовах, коли ворог нищить нашу культуру, процес діджиталізації управлінських документаційних процесів та оцифрування об’єктів спадщини як ніколи на часі. Це не тільки захист та збереження нашої історії, не тільки модернізація свідомості сучасного управління інституціями сфери культури, але й можливість для цивілізованого світу доторкнутися до українського культурного надбання з будь-якого куточка світу, можливість зрозуміти хто такі українці і хто така Україна.

Робота команд Острога з залучення інвестицій на розвиток і збереження культурної спадщини є гарним прикладом для наслідування іншими громадами нашої держави. Коли є бажання, то все вдасться», – зазначив Владислав Берковський, виконавчий директор УКФ.

Читайте також: Відновлення і розвиток через культуру та креативність: відбулася публічна дискусія щодо проєкту Стратегії УКФ




Категорія: Статті