09 Серпня 2022, 10:08

28 липня у День Української Державності в Туреччині відкрилася виставка проєкту «UKRAINE wARTime» кураторки Олени Єгорушкіної за інформаційної підтримки Українського культурного фонду.

У межах проєкту за участі 14 українських митців було реалізовано 2 патріотичні акції на підтримку України та створено 22 мистецькі твори на тему війни. Українські художниці розмалювали турецьку школу в українську символіку та пригощали борщем на набережній Бахчеджіка. Відкриття виставки відвідав мер міста.

Митці: Ольга Мальована, Настя Лойко, Eva Holts, Анастасія Кривенко, Олександра Маркитан, Tanbelia, Антон Логов, Євгенія Липовецька, Анна Кузнєцова, Delnara, Юлія Мазунова, Любов Стегнієнко, Світлана Міхно, Вікторія Чупріяновська. Фото: Ikuru Kuwajima.

«У серпні проєкт буде продовжено в Україні за участі ще 8 митців. Доповнена фінальна виставка буде представлена в Анкарі з 11 по 21 вересня. Інформаційними партнерами проєкту також виступили організація «Bahçecik Kültür» та Спілка Українців в Коджаелі» розповіла кураторка проєкту, арткритикиня Олена Єгорушкіна.

Виставка організована в межах українсько-турецького проєкту «Українське мистецтво воєнного часу». Організатор: мистецька асоціація «Helikon Art Center», арткритикиня, експертка УКФ Олена Єгорушкіна Партнери: організація «Bahçecik Kültür», Український культурний фонд, Спілка Українців в Коджаелі.




Категорія: Статті