07 Липня 2022, 15:07

Упродовж місяця функціонує інформаційна платформа «Культурний простір», через яку Український культурний фонд продовжує збирати інформацію про потреби від українських митців та діячів культури, установ та організацій культурного сектору, які потрапили у скрутне становище через війну та потребують допомоги для відновлення своєї мистецької діяльності. 

Станом на 30 червня УКФ вже отримав 541 заявку на загальну суму понад 413 млн гривень. Серед запитів – не лише потреба у прямій фінансовій підтримці для відновлення діяльності митців, а й у наданні логістичних чи інформаційних послуг, забезпеченні витратними матеріалами для творчості. 

«Після технічної перевірки отриманих заявок працівники фонду розпочали пошук потенційних донорів для них. Водночас зазначу, що донор самостійно з загального переліку обирає проєкт чи, наприклад, установу, яку він хоче і може підтримати відповідно до описаних у запиті потреб. Тому заповнена заявка на «Культурному просторі» не є гарантією надання повноцінної підтримки. Основна мета платформи - сприяти взаємодії між представниками міжнародних установ, благодійних фондів, бізнесу і творчою спільнотою для ефективного інвестування в культурно-мистецькі ініціативи», - розповів Владислав Берковський, виконавчий директор УКФ. 

Якщо ви маєте можливість підтримати українських митців та культурні інституції фінансово, матеріалами, організаційними, логістичними послугами та послугами, які допоможуть реалізувати культурно-мистецькі проєкти, заповніть анкету за посиланням. 

Єднаймося заради збереження культури! 




Категорія: Статті