05 Травня 2022, 19:05

Наталія Керницька, провідна експертка Українського культурного фонду, долучилася до панельної дискусії «Культура ЄС солідарна з Україною: існуючі ініціативи підтримки», яка відбулася в межах міжнародного форуму «What's Next for European Music? European Opportunities in the Field of Culture»

Під час дискусії міжнародна спільнота дізналася про напрями діяльності УКФ під час повномасштабного російського вторгнення на територію України. Окрему увагу було приділено:

  • інтерактивній «Мапі культурних втрат», на якій УКФ висвітлює інформацію про культурні об’єкти, що були повністю знищені або частково пошкоджені російською армією на території України;
  • дайджесту «Хроніки культурного фронту», в якому УКФ акумулює головні культурні новини під час війни росії проти України та закликає світову спільноту до бойкоту росії та припинення співпраці з будь-якими культурними інституціями;
  • та фандрейзинговій кампанії УКФ, мета якої підтримати працівників сфери культури, які залишились в Україні і потребують фінансового забезпечення для продовження своєї діяльності.

«Підтримка митців недержавного сектору наразі є пріоритетом для діяльності Українського культурного фонду. Тому ми закликаємо усіх, кому небайдужа доля української культури, долучитися до фандрейзингової кампанії Фонду і підтримати наших митців – інформаційно, технічно або фінансово», - зазначила Наталія Керницька під час свого виступу.

Захід був організований за підтримки Французького інституту в Румунії та інституції Europavox. До панельної дискусії також долучилися представники підрозділу «Креативна Європа» Європейської комісії, мережі On the Move, Об'єднання інститутів культури країн Європейського Союзу (EUNIC), Чеського культурного центру, Польського інституту та інші. Модератором дискусії виступив Жозеф Джустініані, офіцер із співпраці Посольства Франції в Румунії, заступник директора Французького інституту в Румунії. 



Категорія: Статті