05 Лютого 2024, 11:02

Український культурний фонд продовжує приймати заявки на ЛОТ «Відновлення культурно-мистецької діяльності». Кінцевий термін подачі – 19 лютого 2024 року. 

Мета ЛОТу відновлення сфери культури та мистецтв через підтримку культурних проєктів, завдяки яким українське суспільство здатне не лише максимально застосувати культуротворчий потенціал під час війни, але й стати основою повоєнної відбудови держави. 

Пріоритети підтримки ЛОТу: 

  • підтримка проєктів для митців та культурних інституцій що постраждали від російської агресії; 
  • підтримка культурно-мистецьких проєктів, спрямованих на тему війни, яку росія розв'язала проти України, зокрема проблемних питань постраждалих від війни українців, в тому числі дітей внутрішніх переселенців, волонтерського руху, присвяченим меморіалізації героїчної боротьби українського народу, перспективам поствоєнного осмислення та переформатування культурних наративів та сенсів українського суспільства; 
  • підтримка культурно-мистецьких проєктів, які сприяють зміцненню морального духу українців та єднанню світової спільноти проти російської військової та культурної експансії. 

Розмір фінансування:

  • мінімальна сума гранту (не може бути зменшена): 400 тис. грн; 
  • максимальна сума гранту (не може бути збільшена): 1 млн грн. 

Хто може бути заявником:

  • юридична особа всіх форм власності або фізична особа-підприємець, що зареєстрована на території України відповідно до чинного законодавства не менше, ніж за 1 рік на дату початку конкурсного відбору (за виключенням тимчасово окупованих територій України) та має відповідний досвід діяльності у сфері культури.

Що можна створити:

  • культурно-мистецький продукт (арт-об'єкт, аудіозапис (синглу/альбому), виставка/експозиція, відеоконтент — відеоролик, вебфільм, відеоблог, телепередача, радіоконтент — подкаст, радіопередача, сценарій, вистава, п'єса, партитура, перфоманс, мурали/графіті, цифрові продукти, концерт, вироби народних промислів та ремесел тощо).

Зверніть увагу. В межах цього ЛОТу не підтримуються проєкти, що спрямовані на збереження культурної спадщини, її відновлення, захист та популяризацію. Для таких проєктів УКФ має програму «Культурна спадщина»; також цим ЛОТом не підтримуються проєкти, що спрямовані на ментальне відновлення через мистецтво осіб, постраждалих від війни. Для цих проєктів є програма «Культура без бар’єрів».

Як взяти участь:

  1. Ознайомитись з інструкціями до конкурсу, де зазначені календар та процедура відбору заявок, а також відповіді на всі можливі питання.
  2. Зареєструватись на сайті УКФ як заявник.
  3. Обрати програму «Відновлення культурно-мистецької діяльності», відповідний ЛОТ та тип конкурсу, заповнити заявку та підписати її ЕЦП. За цим посиланням є покрокова інструкція «Як подати заявку?».

Маєте ідею культурного проєкту? Реалізуйте її #запідтримкиУКФ 💛




Категорія: Статті