04 Грудня 2023, 12:12

1 грудня команда Українського культурного фонду у партнерстві з Управлінням культури, національностей та релігій Миколаївської обласної військової адміністрації провела Інформаційний день у Миколаєві.

Це пʼятий подібний захід в межах нового грантового сезону Фонду. Делегація під керівництвом Дмитра Решетченка, заступника виконавчого директора УКФ з проєктної роботи, зібрала культурно-мистецьку спільноту регіону в Миколаївській обласній універсальній науковій бібліотеці. Відвідали захід загалом понад 80 представників місцевої влади, бібліотек, музеїв, театрів та громадських організацій. 

На Інфодень завітав заступник начальника Миколаївської ОВА Юрій Гранатуров. Він акцентував на важливості діяльності УКФ, особливо у напрямку підтримки культурно-мистецьких проєктів із прифронтових регіонів.

Спікери УКФ розповіли гостям Інфодня про участь Миколаївщини у грантовому сезоні Фонду 2023 року. Окремо зупинилися на найпопулярніших секторах культури за кількістю поданих заявок, якими стали «Культурна спадщина», «Культурні та креативні індустрії», «Візуальне мистецтво», та прикладах реалізованих за підтримки УКФ проєктів.

 «Найбільше заявок від культурно-мистецької спільноти Миколаївщини у поточному році надійшло на грантову програму "Відновлення культурно-мистецької діяльності". Друга програма в рейтингу за кількістю поданих заявок – "Культурна спадщина". Мистецтво і культура, адаптуючись до викликів воєнного часу, змінюють формати, але не втрачають своєї цінності. І тут, в місті-герої Миколаєві, це відчувається з особливою силою», – зазначив Дмитро Решетченко під час виступу.

Водночас найбільша увага учасників Інфодня була прикута до грантового сезону УКФ на 2024 рік. Команда Фонду докладно розповіла про нові конкурсні програми, основні документи, необхідні для участі в них, а також розібрала найтиповіші помилки під час заповнення аплікаційного пакета.

Наприкінці заходу відбулася традиційна сесія «запитання-відповідь». Зокрема Дмитро Решетченко детально розповів про експертне оцінювання проєктних заявок та інші етапи конкурсного відбору.



Категорія: Статті