02 Січня 2023, 13:01

У Міжнародний день кінематографії, 28 грудня, у французькому місті Марсель відбувся франко-український культурний захід «МІСТ ФОРУМ ФІЛЬМ» в межах Франко-Українського фестивалю молодого кіно «MICT».

Цього року на «МІСТ ФОРУМ ФІЛЬМ» українське молоде кіно було представлено програмою під назвою «CINEMA SOUS LES BALLES - КІНО ПІД КУЛЯМИ». Гостям заходу було запропоновано познайомитись ближче з молодим українським кінематографом та українськими фільмами-призерами фестивалю. Спеціальну програму фільмів мала честь представляти знана українська актриса, Амбасадор Українського культурного фонду та Президент кінофестивалю Галина Сулима.

Окрім французьких глядачів захід відвідало багато українських сімей, що вимушено живуть на території Франції через повномасштабну збройну агресію росії проти України. Показ, що тривав близько трьох годин продовжився обговоренням побачених фільмів, кіноіндустрійних потужностей держави під час війни, а також питань міжнародної культурної підтримки України у світі.

Проведення заходу присвячено 50-річчю побратимських відносин між містами Марсель та Одеса.

У партнерстві із «ASSOCIATION de DÉVELOPPEMENT PERSONNEL FRANCO-UKRAINIENNE» захід організовано ГО «Міжнародна асоціація розвитку і підтримки української культури», Odesa Film Office та Франко - Українським фестивалем молодого кіно «MICT», Культурна Дипломатія, за всебічної підтримки та сприяння Посольства Франції в Україні, Французького інституту в Україні, Alliances Françaises en Ukraine, CNC, UNIFRANCE, Українського культурного фонду, Державного агентства України з питань кіно, мерії міста Одеса та мерії міста Марсель.

Категорія: Статті