07 June 2024, 12:06

Експерти Українського культурного фонду завершили оцінювання проєктних заявок за ЛОТом 2 «Короткострокові культурно-мистецькі проєкти» грантової програми «Відновлення культурно-мистецької діяльності».  

Послуговуючись в роботі принципам відкритості та прозорості, публікуємо рейтинговий реєстр за посиланням (звертайте увагу на назву ЛОТу).

Проєкти заявників оцінювалися відповідно до Положення про експертні ради УКФ та Методики експертного оцінювання. Максимальна кількість балів, яку міг набрати аплікаційний пакет в межах програми – 300 балів, оскільки при формуванні загальної кількості балів в розрахунок не беруться найвищий та найнижчий бали. За результатами експертного оцінювання заявники ЛОТу отримали коментарі експертів та їхні бали у своєму онлайн-кабінеті. 

Початок переговорних процедур запланований на 11 червня. На них запрошуються передусім заявники, проєкти яких посіли перші місця в рейтингу, а загальний запит на їх фінансування не перевищує суму коштів, що виділені на ЛОТ. Запрошення на переговорну процедуру надійде заявникам листом в особистий кабінет та на електронну пошту, на яку кабінет зареєстрований.

Український культурний фонд (УКФ) – державний оператор розвитку культури та креативних індустрій України. Інституція заснована у 2017 році на підставі відповідного Закону України «Про Український культурний фонд». Підтримка індивідуальних, національних та міжнародних культурно-мистецьких проєктів здійснюється на конкурсних засадах в межах семи секторів: аудіальне мистецтво, візуальне мистецтво, аудіовізуальне мистецтво, культурна спадщина, літературна справа, перформативне та сценічне мистецтво, культурна та креативні індустрії. Упродовж семи років своєї діяльності УКФ профінансував 2717 культурно-мистецьких проєктів. Сума інвестованих коштів у них становить понад 1,6 млрд грн, а кількість охопленої Фондом аудиторії – 53 млн осіб.



Категорія: Статті