+380 (44) 506 22 66 [email protected]
31 July 2024, 10:07

У Києві з 4 по 8 вересня відбудеться 11-й міжнародний фестиваль актуальної анімації та медіамистецтва LINOLEUM. Захід за підтримки Українського культурного фонду збере глядачів на території першого інноваційного парку в Україні UNIT.City.

Під час заходу запланована серія лекцій та воркшопів, презентація українських інді-ігор, а також майстер-клас від відомого австрійського колективу TOTAL REFUSAL, який представить свій підхід до сучасних відеоігор. 

Цьогоріч фестиваль фокусується на українському gamedev та теорію ігор, тож тема LINOLEUM 2024 – «Поле гри». Куратори фестивалю виокремили 5 блоків (33 фільми), назва кожного з яких найглибше розкриває наскрізну для збірки тему.

У межах першого блоку міжнародної програми з назвою «Король травми» відбудеться прем’єрний показ стрічки «Я померла в Ірпені» авторства відомої української аніматорки, режисерки мультсеріалу «Пес Патрон» Анастасії Фалілеєвої.

Другий блок «Кліпни двічі, якщо…» розповідає, як дитячі кошмари стають першими друзями, а близькі люди поводять себе гірше за монстрів. Під час другого блоку відбудеться показ української роботи «Спукі лупс» – збірка з 13 незалежних ультракоротких анімаційних історій про мрії, страхи, самотність, жорстокість і людяність. Режисер – дніпровський аніматор Стас Сантімов.

У третьому блоці з оптимістичною назвою «Що нас не вбиває, те нас не вбиває» герої та героїні у яскравих барвах діляться, як саме можна пережити певний травматичний досвід.

Четвертий блок конкурсу отримав назву «Божі створіння», у ньому йдеться про співіснування людей та тварин в одному просторі. П’ятий блок «Відключи цей світ» демонструє, як уламки пам’яті збираються у картину світу, що тримає лише пластир чи майстерний хіп-хоп. Поки одні герої вирушають у свою космічну одіссею, інші не можуть розібратися у лабіринтах спогадів.

Абонементи зі знижкою на відвідування LINOLEUM 2024 можна придбати за посиланням до 15 серпня. Студентам надається знижка. Для ветеранів та військовослужбовців, а також пенсіонерів вхід безкоштовний за наявності відповідного посвідчення. Розклад та квитки на окремі сеанси з'являться у середині серпня.

Категорія: Статті