27 January 2024, 09:01

У п'ятницю, 26 січня, на Львівщині завершився Інформаційний день Українського культурного фонду. Це другий від початку року інформаційно-просвітницький захід УКФ, організований у партнерстві з Департаментом з питань культури, національностей та релігій Львівської обласної військової адміністрації та Агенцією регіонального розвитку Львівської області.

Долучилися до події у Львові майже 100 представників культурно-мистецької спільноти зі всієї області. Зокрема, керівники та працівники культурних інституцій, культурні менеджери й куратори, освітяни та держслужбовці, які прагнуть удосконалити навички написання грантових заявок або здобути їх. 

Під час Інфодня команда Фонду розповіла про нові конкурсні програми та їхні ЛОТи, а також зосередила увагу аудиторії на проєктах, які представили Львівщину у грантовому сезоні УКФ 2023. Серед них: інклюзивна виставка «Картини, що оживають», Конгрес культури 2023, проєкт «Городоцький шов – роду нашого код» та інші.

«Львівщина послідовно утримує лідерство серед регіонів за кількістю поданих заявок на наші грантові програми. Наприклад, 2023 року від області після Києва надійшло найбільше аплікаційних пакетів в межах конкурсу «Культура. Регіони». Цьогоріч регіон вже увійшов до трійки найактивніших заявників за програмою «Стипендія». Така залученість творців культурного продукту не може нас не тішити й водночас вказує на ефективність визначеної Фондом комунікаційної стратегії», – наголосив під час виступу Владислав Берковський, виконавчий директор УКФ. 

Окремо спікери УКФ традиційно розібрали з гостями заходу найтиповіші помилки під час подачі проєктних заявок. 

«Чому це важливо? Частина аплікаційних пакетів не проходять технічний відбір через невідповідність низці критеріїв. Допущені помилки під час оформлення необхідних документів лишають проєкт шансу перейти до наступного етапу конкурсного відбору – експертного оцінювання. Яким би чудовим проєкт не був за змістом та суттю, важливо його правильно подати», – пояснив Владислав Берковський.  

Наприкінці Інфодня відбулася традиційна сесія «запитання-відповідь».


Категорія: Статті