26 October 2023, 18:10

Відповідно до Закону України «Про Український культурний фонд», який набув чинності у 2017 р., одним із органів управління Українського культурного фонду є Наглядова рада Українського культурного фонду (далі – Наглядова рада Фонду).

Діючий склад Наглядової ради Фонду був сформований в кінці 2020 року.

Строк повноважень члена Наглядової ради становить три роки та відповідно спливає в кінці 2023 року.

Одна й та сама особа не може обіймати посаду члена Наглядової ради Фонду понад два строки поспіль.

Відповідно до ст. 6 Закону України «Про Український культурний фонд на Міністерство культури та інформаційної політики України покладено завдання щодо обрання до складу Наглядової ради Фонду представників закладів культури та громадських об’єднань шляхом проведення рейтингового інтернет-голосування. Порядок проведення рейтингового інтернет-голосування визначений законом України «Про Український культурний фонд», Положенням про Український культурний фонд та Порядком проведення рейтингового інтернет-голосування з обрання відповідної частини складу Наглядової ради Українського культурного фонду, затвердженим наказом Міністерства культури України від 25 квітня 2018 року № 359.

Відповідно до наказу Міністерства культури та інформаційної політики України від 26 жовтня 2023 року № 592 «Про формування складу Наглядової ради Українського культурного фонду», МКІП оголошує про початок прийому документів від закладів культури та громадських об’єднань для обрання відповідної частини Наглядової ради Фонду.

Прийом документів, підписаних електронним цифровим підписом керівника закладу культури чи громадського об’єднання, здійснюється:

  • з 26 жовтня по 26 грудня 2023 року включно на адресу електронної пошти: [email protected]

Для участі у рейтинговому інтернет-голосуванні подаються наступні документи:

  1. заяву кандидата з повідомленням про відсутність визначених обмежень щодо обрання до складу Наглядової ради Фонду;
  2. рішення закладу культури чи громадського об’єднання про висування кандидата на обрання до складу Наглядової ради Фонду;
  3. біографічну довідку кандидата за формою, затвердженою наказом Міністерства культури України від 06 липня 2017 року № 623; 
  4. письмову згоду кандидата на обробку персональних даних відповідно до Закону України «Про захист персональних даних», а також на оприлюднення копій документів, зазначених в абзацах четвертому, шостому та дев’ятому частини другої статті 6 закону України «Про Український культурний фонд»;
  5. відомості про місцезнаходження, адресу електронної пошти та номер контактного телефону закладу культури чи громадського об’єднання, контактну інформацію кандидата.

Для участі в процедурі обрання відповідної частини складу Наглядової ради Фонду заклади культури та громадські об’єднання можуть також подавати документи, що підтверджують професійний досвід, досвід управлінської діяльності у сфері культури, знання та досягнення кандидата.

Відповідно до законодавства заклад культури чи громадське об’єднання, що зареєстровані в установленому порядку і провадять діяльність на території України, можуть подати до складу Наглядової ради Фонду лише одну кандидатуру.

Вищезазначені документи подаються у форматі pdf. Посилання в листах на документи, що потребують завантаження з інших ресурсів (в тому числі Google Drive, Dropbox, тощо) не розглядатимуться. Кожен файл має бути вкладеним в лист окремо. Не приймаються до розгляду файли-архіви (ZIP, RAR тощо).

Відповідальність за достовірність поданих документів та інформації несуть заклади культури, громадські об’єднання або кандидат.

Часом подання документів враховується час фактичного отримання листа МКІП. У відповідь на надісланий від закладів культури та громадських об’єднань пакет документів, МКІП надає підтвердження про його отримання електронним листом впродовж 3-х робочих днів. Повідомлення МКІП відправляється на адресу, з якої надіслані документи, із зазначенням дати та часу отримання пакету документів.

Довідково. Відповідно до Указу Президента України від 25 травня 2017 року № 133 «Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 28 квітня 2017 року «Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)», яким застосовано санкції до поштових сервісів, зокрема, «Яндекс», «Яндекс. Україна», «Mail.ru», «Mail.uа» МКІП не прийматиме заявки із зазначених сервісів.          

Порядок розгляду поданих документів та підстави для відмови визначаються згідно з Положенням «Про Український культурний фонд».

Звертаємо увагу, що членом Наглядової ради Фонду не може бути особа:

  • яка за рішенням суду визнана недієздатною або дієздатність якої обмежена;
  • яка має судимість за вчинення злочину, не зняту чи не погашену в установленому законом порядку;
  • на яку протягом останнього року перед днем працевлаштування було накладено адміністративне стягнення за вчинення правопорушення, пов’язаного з корупцією.

Інформація про результати рейтингового інтернет-голосування будуть оприлюднені на офіційному вебсайті МКІП.

Довідки за телефоном – 234-15-61, начальник відділу креативних індустрій Дяченко Ірина Андріївна


Категорія: Статті