+380 (44) 506 22 66 [email protected]
25 September 2024, 10:09

Львівський академічний духовний театр «Воскресіння» запрошує на 35-й Міжнародний театральний фестиваль «Золотий Лев-2024», що відбудеться у Львові з 3 по 10 жовтня за підтримки Українського культурного фонду.

Цьогорічний фестиваль під гаслом «Театр – мовою ідентичності» спрямований на підтримку української літератури, драматургії та культури загалом. На заході будуть представлені вистави театрів зі Львова, Києва, Херсону, Мукачево, Дніпра, Кропивницького, Черкас, Луганську, Сум. Також очікуються гості з Чехії. Окрім того, для студентів театральних вишів та молодих акторів заплановані творчі майстерні, що відбудуться 7 та 9 жовтня абсолютно безкоштовно. 

«За ці роки фестиваль став національним надбанням театрального мистецтва, здобув репутацію в міжнародному театральному житті України та Європи загалом. "Золотий Лев" дає змогу відчути тенденції розвитку театрального мистецтва та розуміти сучасну мову театральної сцени. Адже в цей складний для України час завдання фестивалю говорити про те, що наша культура яскрава, багатогранна, різноманітна, є самобутньою і самодостатньою», – зазначили організатори театральної події. 

Відкриття фестивалю відбудеться 3 жовтня о 17:00 театралізованим дійством в будинку Вчених за адресою вул. Листопадового чину, 6. Детальна програма фестивалю та анонси вистав доступні за посиланням. Придбати квитки на обрані вистави можна тут.

Також ексклюзивно для підписників сторінки УКФ в інстаграмі до 27 вересня, 12:00 триває розіграш квитків на дві вистави фестивалю: «Украдене щастя» (п'єса Івана Франка) та «Пес» (повість Олега Сенцова).

За словами організаторів, на всіх локаціях, де відбуватимуться вистави, передбачені безпечні укриття. Упродовж фестивалю охочі матимуть змогу зробити пожертвування на потреби Збройних сил України. 

Нагадаємо, Український культурний фонд (УКФ) – державний оператор розвитку культури та креативних індустрій України. Інституція заснована у 2017 році на підставі Закону України «Про Український культурний фонд».

Підтримка індивідуальних, національних та міжнародних культурно-мистецьких проєктів здійснюється на конкурсних засадах в межах семи секторів: аудіальне мистецтво, візуальне мистецтво, аудіовізуальне мистецтво, культурна спадщина, літературна справа, перформативне та сценічне мистецтво, культурна та креативні індустрії. Упродовж семи років своєї діяльності Фонд профінансував 2717 культурно-мистецьких проєктів. Сума інвестованих коштів у них становить понад 1,6 млрд грн, а кількість охопленої Фондом аудиторії – 53 млн осіб.

Категорія: Статті