25 July 2024, 15:07

Громадська організація «Народний музей Барської кераміки» за підтримки Українського культурного фонду організовує Всеукраїнську артрезиденцію «Три площини Барської кераміки», що відбудеться у місті Барі Вінницької області.

До участі у резиденції запрошуються майстри трьох напрямків мистецтва: гончарне, образотворче та фотомистецтво. Робота резиденції відбуватиметься у три заїзди, кожен з яких триватиме по п'ять: 10-14 вересня, 17-21 вересня, 24-28 вересня.

Учасники резиденції будуть безкоштовно забезпечені необхідними матеріалами для роботи, а також харчуванням, проживанням в Барі (для митців з інших населених пунктів) та, за потреби, отримають компенсацію транспортних витрат.

За підсумками резиденції буде проведено виставки у Вінниці та Барі. Мистецькі роботи та інформація про учасників резиденції увійде до двомовного (українською та англійською) презентаційного альбому, який буде розповсюджено по Україні та за кордоном. 

«Метою резиденції є створення простору із ресурсами для творчої самореалізації, відновлення та провадження індивідуальної мистецької діяльності, обміну досвідом, професійного росту та популяризації в Україні та закордоном представників гончарного, образотворчого та фотомистецтва з різних регіонів України, створення мистецьких робіт, об’єднаних однією темою навколо елементу нематеріальної культурної спадщини Вінниччини – Барської кераміки», – зазначили організатори. 

Кінцевий термін подачі конкурсної заявки на участь в резиденції – 15 серпня. Реєстраційна анкета – за посиланням.

Категорія: Статті