24 October 2023, 17:10

Дводенна програма майстер-класів з анімації та арттерапії відбулася в чотирьох містах України: Дніпрі, Одесі, Миколаєві та Житомирі. Діти зі статусом внутрішньо-переміщених осіб під керівництвом досвідчених менторів спробували себе у ролі аніматорів та митців, аби висловити через мистецтво себе, відрефлексувати складні емоції та навчитися творити анімацію.

У перший день діти брали участь в анімаційній майстерні та навчалися створювати пластилінову стоп-моушн анімацію за допомогою мобільного телефону. У другий день проєкту кожна дитина спробувала себе в ролі режисера, оператора, дослідника та оповідача. Подібний досвід створення мультфільмів розширює можливості дитини виражати найскладніші почуття та допомагає у відновленні після травм, спричинених війною.

«Завдяки проєкту ʼПереміщена анімаціяʼ мами отримали можливість відпочити на вихідних поки їхні діти спілкувалися з однолітками та професійними менторами й вивчали магію анімації. Це заняття не тільки відволікло на кілька годин від страхів пережитого, але й перетворилось на постійне захоплення, а для декого й взагалі на справу усього життя», – зазначили автори проєкту, представники Міжнародного фестивалю актуальної анімації та медіа-мистецтва LINOLEUM.





Категорія: Статті