24 December 2021, 14:12

Цьогоріч переможцем у номінації «Бізнес, що підтримує культуру та мистецтво» став Благодійний фонд «МХП-Громаді» з проєктом «Кіно просто неба», що був реалізований у партнерстві з асоціацією «Сприяння розвитку кінематографа в Україні – Дивись українське!».

«Другий рік поспіль ми організовуємо цю номінацію разом з Центром «Розвиток КСВ». Ми з задоволенням оцінили цьогорічні кейси. Вони всі були різні, направлені на різни сектори культури та регіони, проте всі внесли великий внесок в розвиток та підтримку культури та мистецтва в Україні. А переможця номінації БФ «МХП-Громаді» запрошуємо до співпраці, адже разом ми зможемо підтримати ще більше цікавих проєктів», — сказала Ірина Осадча, заступниця Виконавчого директора з питань організаційного розвитку Українського культурного фонду.

Проєкт «Кіно просто неба» реалізовувався влітку 2021 року, впродовж 3-х місяців, і завершився встановленням рекорду України — «Максимальна кількість населених пунктів та найбільша кількість глядачів в найбільшому національному турі Україною», який був зафіксований 24 серпня 2021 року Національним реєстром рекордів у м. Миронівка. Загалом, 12 кіновікендів на 43 локаціях туру в 10 областях України зібрали близько 50 000 глядачів. Протягом туру були продемонстровані 122 сеанси з 12 повнометражних та 26 короткометражних фільмів.

Довідка

Конкурс кейсів із КСВ. Започаткований у 2009 році, Конкурс перетворився в єдину національну премію відзначення проєктів соціальної відповідальності компаній. Організатором виступає Центр «Розвиток корпоративної соціальної відповідальності». Постійним партнером Конкурсу є міжнародна консалтингова компанія EY.

Номінація «Бізнес що підтримує культуру» була заснована в 2020 році у межах співпраці Українського культурного фонду і Центру «Розвиток корпоративної соціальної відповідальності», та спрямована на популяризацію співпраці між культурними інституціями і бізнес-структурами задля взаємовигідного партнерства.

Загалом на Конкурс надійшло 83 кейси від 49 компаній. Детальніше про захід тут



Категорія: Статті