23 July 2024, 11:07

З 18 серпня по 1 вересня на Хмельниччині відбудеться двотижнева резиденція для художників та музикантів, організована мистецьким простором «Бакота Хаб» за підтримки Українського культурного фонду. 

Участь у резиденції можуть взяти митці візуального (куратор Вартан Маркар'ян) та аудіального (куратор Ірина Лобанок) секторів після попередньої реєстрації. 

Учасники резиденції будуть забезпечені трансфером, харчуванням та проживанням в приміщенні «Бакота Хаб» упродовж двох тижнів. Також їм будуть доступні матеріали та обладнання для створення мистецьких робіт – полотна та фарби для митців візуального сектору та світлове і музичне обладнання для митців аудіального сектору. 

Від резидентів візуального сектору організатори очікуватимуть створення двох робіт на полотнах, які стануть основою для виставок, що залишаться у виставковому фонді резиденції. Також додатково буде обрано трьох митців для створення муралів на Бакоті. Від кожного з музикантів організатори очікуватимуть створення однієї композиції під час резиденції.

«Після завершення резиденції роботи митців візуального сектору будуть представлені на виставках у Бакоті, Вінниці та Києві, а роботи митців аудіального сектору – на презентаційному заході в Києві, де кожна з робіт буде записана на відео і кожен з резидентів отримає відеоролик зі своїм треком», – зазначили у «Бакота Хаб». 

Кінцевий термін подачі заявки на участь в резиденції – 31 липня. Реєстраційна анкета – за посиланням.

Категорія: Статті