23 March 2024, 12:03

Український культурний фонд упродовж семи років своєї діяльності підтримав 2717 культурно-мистецьких проєктів. Сума інвестованих коштів у культурні ініціативи становить понад 1,6 млрд грн, а кількість охопленої Фондом аудиторії – 53 млн осіб.

Про це 23 березня повідомив виконавчий директор УКФ Владислав Берковський з нагоди 7-річчя установи. Він нагадав, що УКФ було створено у 2017 році на підставі відповідного Закону України «Про Український культурний фонд».  

«Роль культури у житті кожної нації переоцінити складно, адже саме вона робить її особливою та унікальною. Тому так важливо, особливо в умовах турбулентності, ще більше наділяти культуру увагою та захистом, що і робить Український культурний фонд ось вже сім років. За цей час безперервної діяльності Фонд підтвердив свій статус ключового державного оператора з розвитку вітчизняної культури та креативних індустрій. У цій установі сконцентрована величезна сила людей, об'єднаних спільними цінностями та ідеями, з якими я маю честь працювати», – зазначив Владислав Берковський.

Виконавчий директор УКФ подякував заявникам, грантоотримувачам, експертам УКФ та усім небайдужим до культури українцям.

«На третій рік російського повномасштабного вторгнення, завдяки Збройним силам України, від нашого імені говорить не лише зброя, а й культура. Фонд допомагає зробити її голос гучнішим та впізнаванішим на міжнародній арені, а всередині країни – потрібнішим та важливішим. Сила в маленьких кроках заради великої мети – перемоги України, яку кожен наближає на своєму місці», – підсумував Владислав Берковський.

Нагадаємо, Український культурний фонд створений з метою сприяння розвитку національної культури та мистецтва в державі, забезпечення сприятливих умов для розвитку інтелектуального та духовного потенціалу особистості і суспільства, широкого доступу громадян до національного культурного надбання, підтримки культурного розмаїття та інтеграції української культури у світовий культурний простір. Підтримка проєктів Українським культурним фондом здійснюється на конкурсних засадах.


Категорія: Статті