23 January 2024, 16:01

У п’ятницю, 19 січня, команда Українського культурного фонду відвідала місто-герой Харків та провела другий від початку року Інформаційний день.

Захід відбувся за сприяння Департаменту культури й туризму Харківської обласної військової адміністрації та Обласного організаційно-методичного центру культури і мистецтва.

З міркувань безпеки, Інфодень спільно з партнерами організували безпосередньо в укритті на базі центру сучасного мистецтва «ЄрміловЦентр». Подію відвідали десятки творців культурно-мистецького продукту та інші зацікавлені жителі східного регіону.

Дмитро Рекеда, начальник відділу комунікацій та зв’язків з громадськістю УКФ, наголосив на важливості для Фонду адресної роботи з прифронтовими регіонами, аби кількість заявок та їхня якість були вищими.

«Візит до Харкова, попри безпекову ситуацію в регіоні, не став для нас викликом. Ми знали, як на нас чекають, а тому без вагань прийняли запрошення. Харків має неймовірний культурний потенціал, бо його люди – яким не все одно. Вони творчі, прогресивні, ініціативні й безмежно закохані у своє місто. Якщо цьогоріч хоча б на один проєкт більше УКФ отримає від Харківщини, отже, ми приїхали не дарма», – наголосив під час виступу Дмитро Рекеда.

З вітальними словом на заході виступили Олександр Костін, директор Департаменту культури і туризму Харківської ОВА, та Віра Лагутіна, директорка Обласного організаційно-методичного центру культури і мистецтва.

«Дуже важливо, що в такий непростий час держава знаходить кошти, можливість фінансувати грантові програми у сфері культури. Особливо це стосується комунальних і державних запитів», – зазначив Олександр Костін.

«Найперше, хочу подякувати представникам Українського культурного фонду, що попри небезпеку та посилення обстрілів (в Харкові. – ред.) ви приїхали. Спілкування наживо має зовсім інший ефект. Культура України – це одна з сил, яка відстоює наші погляди та традиції. Ми боронимо її й саме тому сьогодні тут зібралися», – зазначила Віра Лагутіна.

Під час Інфодня спікери проінформували гостей заходу про конкурсні програми УКФ 2024 та участь Харківщини у попередньому грантовому сезоні. Окремо зупинилися на прикладах реалізованих у Харкові проєктів за підтримки УКФ: документальний фільм «ФОРТ Харків» та резиденція «АРТ КУЗЕМИН: гра в майбутнє».

Упродовж заходу відбувся годинний нетворкінг. Представники Фонду мали змогу більше поспілкуватися з гостями Інфодня. Захід традиційно завершився сесією «запитання-відповідь». Питання стосувалися, зокрема, заповнення Кошторису та найпоширеніших помилок під час подачі аплікаційного пакета.  


Категорія: Статті