22 January 2024, 21:01

Міністерство культури та інформаційної політики оприлюднило результати голосування з обрання нових членів Наглядової ради Українського культурного фонду. До оновленої Наглядової ради УКФ увійшли по два представники від громадськості та закладів культури. Відповідну частину складу Наглядової ради обирали шляхом рейтингового інтернет-голосування, що тривало два тижні. 

Найбільшу кількість голосів від громадських об`єднань набрали наступні кандидати:

  • Богдан Логвиненко, голова громадської організації «Українер»;
  • Володимир Воробей, директор товариства з обмеженою відповід­альністю «ППВ Mepeжi знань».

Від закладів культури:

  • Олександр Книга, генеральний директор-художній керівник Херсонського театру імені Миколи Куліша;
  • Юрій Савчук, директор Національного музею історії України у Другій світовій війні.

Рейтингове інтернет-голосування за претендентів від закладів культури та громадських об’єднань до складу Наглядової ради УКФ стартувало 8 січня й тривало до 22 січня. У ньому взяли участь уповноважені 103 особи від громадських об’єднань та 102 особи від закладів культури.

Нагадаємо, що Наглядова рада УКФ складається з 9 осіб. Окрім новопризначених членів від закладів культури та громадських об'єднань, ще двох фахівців має призначити Президент, двох – Міністерство культури та інформаційної політики України. Дев'ятого члена, голову Наглядової ради, обирають інші вісім членів та призначають наказом міністра культури.

Після затвердження повного складу Наглядової ради УКФ ми проведемо спільну пресконференцію за участі новообраних фахівців, аби виважено відповісти на запитання від представників медіа та громадськості щодо подальших планів роботи УКФ.




Категорія: Статті