+380 (44) 506 22 66 [email protected]
20 August 2024, 16:08

Національна спілка театральних діячів України запрошує на мультижанрову подію «Харків: (не)релокована культура», що відбудеться в Івано-Франківську з 12 по 15 вересня за підтримки Українського культурного фонду.

Упродовж чотирьох днів заплановані покази вистав, музичний концерт харківських композиторів, виставки, літературна та дискусійні панелі. Організатори проєкту планують продемонструвати різноманітність харківської культури не тільки колегам і жителям Івано-Франківщини, але й тим, хто переїхав до цього регіону після початку повномасштабної війни. 

«Коли ми обговорювали, як підтримати Харків, дійшли висновку, що в нинішніх умовах харківські театри позбавлені можливості працювати у звичному режимі. Тому нам дуже хотілося підтримати колег із театрального сектору та зробити якийсь проєкт для них. Потім визначилися, що якщо представляти харківську культуру десь в іншому регіоні, в іншому місці, то потрібно показати не тільки театральний зріз. Звісно, що всю культуру неможливо представити, але ми запланували кілька програм – це і літературний Харків, і Харків візуального мистецтва», – розповіла кураторка проєкту Ольга Байбак в етері радіо «Накипіло».

Головними завданнями проєкту є підтримка митців Харкова, презентація мистецького життя прифронтового міста, посилення культурних зв’язків між регіонами, створення умов для обміну досвідом і подальших копродукцій. 

Події заходу пройдуть у приміщеннях Національного академічного драматичного театру імені Івана Франка, Академічного театру ляльок ім. Марійки Підгірянки, Обласної філармонії імені Іри Маланюк та Мистецької галереї «Ваґабундо».

Розклад та квитки вже доступні за посиланням. 


Категорія: Статті