19 October 2023, 10:10

Проєкт «Українська література в коміксах» за підтримки Українського культурного фонду репрезентує нове інтерактивне вивчення української писемної спадщини різних історичних періодів. Кожен період враховує сучасні соціокультурні та ідеологічні виклики. До першої частини каталогу у 2022 році увійшло 5 художніх творів з ілюстраціями, цитатами та добіркою корисних посилань. Зокрема, «Катерина» Тараса Шевченка, «Захар Беркут» Івана Франка, «Кайдашева сім’я» Івана Нечуя-Левицького та інші.

Цьогоріч каталог поповнився ще 15-ма творами, серед яких: «Україна в огні» Олександра Довженка, «Камінний хрест» Василя Стефаника, «Наталка Полтавка» Івана Котляревського, «Чорна рада» Пантелеймона Куліша, «Тигролови» Івана Багряного та інші. До кожного художнього твору розроблене тестування, що перевіряє знання за прочитаним твором. Крім того, сформована добірка цікавих фактів, про які точно не розкажуть у школі.

«Тренування мозку через читання покращує когнітивні функції, такі як пам‘ять, увага та зосередженість. А щоб процес читання був не лише корисним, а й цікавим, важливо знаходити нові форми заохочення до нього. Проєктом ‘Українська література в коміксах’ ми й надалі прагнемо розвивати читацькі інтереси, зокрема у закладах освіти, мовну компетентність та гнучкість знань у молодого покоління з української літератури та мови», - зазначили автори проєкту.

Переходьте за посиланням.

Категорія: Статті