18 March 2024, 12:03

Експертне оцінювання проєктів за двома ЛОТами грантової програми «Культурна спадщина» подовжено. Це вимушене рішення, обумовлене високим рівнем навантаження у роботі Фонду та великою кількістю заявок. 

Відповідно до календарного плану, публікація рейтингового реєстру на сайті Українського культурного фонду була запланована на 19 березня 2024 року. Зважаючи на те, що кількість отриманих Фондом аплікаційних пакетів значно перевищує спроможності експертних рад УКФ, – опрацювання проєктних заявок ще триває. Також, на вимогу Закону України «Про Український культурний фонд», підтримка проєктів, суми яких перевищують 150 мінімальних заробітних плат у 2024, винесені на затвердження Наглядовою радою УКФ. Такі проєкти наявні в межах ЛОТу 2 «Кроссекторальні проєкти зі збереження культурної спадщини». Адміністративна команда Фонду очікує на відповідне рішення Наглядової ради. 

Нагадаємо, проєкти заявників оцінюються відповідно до Положення про експертні ради УКФ та Методики експертного оцінювання. Максимальна кількість балів, яку міг набрати аплікаційний пакет в межах програми – 300 балів, оскільки при формуванні загальної кількості балів в розрахунок не беруться найвищий та найнижчий бали.

Фіналізація експертної оцінки проєктів в межах обох ЛОТів програми (ЛОТ 1. «Диджиталізація» та ЛОТ 2. «Кроссекторальні проєкти зі збереження культурної спадщини») попередньо запланована до кінця березня поточного року.

Команда УКФ висловлює подяку заявникам за розуміння ситуації й перепрошує за затримку в публікації реєстру.



Категорія: Статті