16 May 2024, 15:05

Український культурний фонд став партнером п`ятого щорічного заходу з диджиталізації культурної спадщини України «Хататон 5.0: Спадщина. Стійкість. Інновації», що відбудеться з 21 до 27 травня. 

Учасникам ініціативи пропонується використати сучасні цифрові засоби для захисту і просування національної спадщини. «Хататон 5.0» обʼєднає спеціалістів культурної, технологічної, креативної індустрій задля розроблення рішень, спрямованих на збереження культурної спадщини. 

До участі в заході запрошуються працівники музеїв та бібліотек, культурні діячі, артменеджери, розробники, дизайнери, креативні підприємці, усі охочі поділитися своїми ідеями та експертизою. Податися можна як індивідуально, так і сформованою командою. Участь безоплатна. Протягом тижня учасники разом з експертами і менторами вивчатимуть сучасні цифрові інструменти та розроблять власні проєкти, аби представити їх в фіналі журі.

Реєстрація учасників та менторів на онлайн-ідеатон та навчальну програму триватиме до 20 травня 2024 року на вебсайті заходу:

«Хататон 5.0» складатиметься з двох частин: освітньої, що передбачає лекції та воркшопи із сучасних цифрових інструментів, та практичної, у процесі якої учасники під керівництвом експертів та менторів створюватимуть проєкти. Призовий фонд Хататону — 5000 євро. У фіналі «Хататону» 31 травня журі обере команди, які отримають грошові винагороди та можливість узяти участь в акселераційній програмі.

«Хататон 5.0: Спадщина. Стійкість. Інновації» реалізується в співпраці House of Europe, Goethe-Institut Ukraine та Digitizing.Space за підтримки European Union in Ukraine.

Український культурний фонд (УКФ) – державний оператор розвитку культури та креативних індустрій України. Інституція заснована у 2017 році на підставі відповідного Закону України «Про Український культурний фонд». Підтримка індивідуальних, національних та міжнародних культурно-мистецьких проєктів здійснюється на конкурсних засадах в межах семи секторів: аудіальне мистецтво, візуальне мистецтво, аудіовізуальне мистецтво, культурна спадщина, літературна справа, перформативне та сценічне мистецтво, культурна та креативні індустрії. Упродовж семи років своєї діяльності УКФ профінансував 2717 культурно-мистецьких проєктів. Сума інвестованих коштів у них становить понад 1,6 млрд грн, а кількість охопленої Фондом аудиторії – 53 млн осіб.



Категорія: Статті