+380 (44) 506 22 66 [email protected]
15 August 2024, 12:08

Бюро програми ЄС «Креативна Європа» в Україні у партнерстві з Українським культурним фондом запрошують на подію «Культурна спадщина в Україні: від збереження до повоєнного відновлення». Захід у форматі конференції відбудеться у Києві 5 вересня з 10:00 до 18:00 і буде сфокусований на три основні напрямки сектору: музейна та виставково-експозиційна сфери, сфера збереження архітектурної спадщини та бібліотечна й архівна справа.  

Під час заходу гості та учасники зможуть ознайомитися з актуальними можливостями програм підтримки сектору, презентаціями проєктів та ініціатив зі збереження матеріальної та нематеріальної культурної спадщини, а також взяти участь у воркшопах та сесіях обміну досвідом від найбільших українських та міжнародних професіоналів сектору, круглих столах та сесіях фасилітації створення нових партнерств. 

На подію передусім запрошуються: 

  • представники адміністрацій музеїв, виставок та галерей (державних та приватних), архівів та бібліотек, дослідницьких установ, діяльність яких спрямована на збереження нематеріальної культурної спадщини; 
  • грантові відділи, проєктні команди та наукові співробітники, які зацікавлені у залученні грантової підтримки; 
  • співробітники музеїв, виставок, галерей, архівів та бібліотек, які зацікавлені в поінформованості щодо можливостей грантового фінансування, обміну досвідом з українськими та зарубіжними колегами, започаткуванню нових партнерств; 
  • представники державних органів та органів місцевого самоврядування, сфера відповідальності яких дотична до діяльності щодо збереження культурної спадщини в Україні; 
  • архітектори, містобудівники, представники будівельної галузі України; 
  • представники кафедр музеєзнавства, архівної та бібліотечної справи, теорії архітектури та архітектурного проєктування закладів вищої освіти.

Участь у події безкоштовна. Реєстрація за посиланням обов’язкова і триватиме до 1 вересня. Локацію проведення організатори повідомляють відібраним учасникам 2 вересня. 

Якщо вам потрібний офіційний лист-запрошення на подію, надсилайте запит на електронну пошту [email protected] до 1 вересня включно.

Категорія: Статті