11 March 2024, 19:03

До Українського культурного фонду у поточному грантовому сезоні надійшло вже 1305 проєктних заявок.

Абсолютним лідером за кількістю отриманих заявок цьогоріч стала програма «Відновлення культурно-мистецької діяльності» – 407. На другому місці «Культурна спадщина» – 327, на третьому – «Культура. Регіони» – 233, на четвертому – «Стипендія» – 206, на п`ятому – «Культура без бар`єрів» – 132 грантові заявки.

Для забезпечення рівних можливостей отримання підтримки від УКФ відбір проєктних заявок здійснюється у декілька етапів. Дотримуючись принципів відкритості та прозорості, після кожного з етапів конкурсного відбору на сайті Фонду публікується реєстр.

Відповідно до календарного плану, технічний відбір цьогорічних проєктних заявок завершився майже за всіма грантовими програмами. Частина аплікаційних пакетів вже перебувають на другому та третьому етапах конкурсного відбору – експертному оцінюванні та переговорних процедурах.

Незабаром УКФ оголосить дві хвилі короткострокових грантів. Тож, якщо ви не встигли податися на основні програми або ж ваші проєкти не пройшли техвідбір, наполегливо радимо випробувати свої сили, врахувавши попередні помилки.

Нагадаємо, у новий грантовий сезон УКФ було закладено п`ять конкурсних програм, що розроблялися  у три етапи спільно з громадськістю. Перший етап підготовки передбачав секторальні офлайн-зустрічі з фахівцями зі сфери культури та креативних індустрій. Під час другого етапу проводилися індивідуальні інтерв’ю з експертами УКФ попередніх років. Третім етапом стало загальнонаціональне опитування щодо потреб української культурної сфери.



Категорія: Статті