11 November 2021, 12:11

Про це розповів Владислав Берковський, Виконавчий директор УКФ, під час обговорення грантових програм на 2022 рік.

«Запитувана сума коштів для фонду від держави, яку ми заклали в бюджет на наступний рік, становить 588 мільйонів гривень. Це лише і винятково на підтримку грантових програм та, як результат, реалізацію культурно-мистецьких проєктів спільно з грантоотримувачами. Загальні ж витрати на розвиток культурної інституції, яка включатиме і фінансування проєктів, і операційну діяльність фонду та фінансування роботи наших експертних рад, плануємо на рівні 703 мільйонів гривень», - сказав він.

Нагадаємо, що за результатами грантового сезону-2021 Український культурний фонд підтримав 546 проєктів, підписав 510 договорів про надання фінансування та 36 договорів про надання стипендій на загальну суму відповідно 499,3 млн грн і 3,9 млн грн.

У новому грантовому сезоні Український культурний фонд матиме 9 програм та 29 ЛОТ-ів. Від початку листопада 2021 року і до січня 2022 року для заявників відкриватимуться можливості подаватися на гранти за напрямками «Дослідження. Освіта. Резиденції. Стипендії», «Інноваційний культурний продукт», «Аудіовізуальне мистецтво», «Культура без бар’єрів», «Культурна спадщина», «Культура. Регіони», «Ґранд-подія», «Культурні столиці України» та «Культура плюс».


Категорія: Статті