11 February 2022, 10:02

Від першого дня заснування ми будуємо свою діяльність на принципах прозорості прийняття рішень, тому від імені Дирекції Українського культурного фонду вважаємо за потрібне надати роз’яснення щодо ситуації, що склалася довкола конкурсу з добору експертів і експерток до експертних рад Фонду та надати хронологію подій.

17.12.2021 ми завершили конкурс із добору експертів до експертних рад Українського культурного фонду. Загалом на конкурс надійшло близько 600 заявок (наразі ще опрацьовуються документи, подані кандидатами до експертної ради програми «Культура. Регіони»).

Відповідно до розділу 5 Положення про Комісію з добору експертів та організації роботи експертних рад профільною комісією на основі поданих документів був сформований рейтинговий список кандидатів та поданий на затвердження Дирекції Фонду. За результатами засідання Дирекції від 13.01.2022 подані списки були розглянуті, затверджені та передані на погодження Наглядовій раді.

Своєю чергою Наглядова рада, хоч із запізненням, на засіданнях від 14.01.2022, 28.01.2022, 31.01.2022 опрацювала та схвалила надані списки кандидатів до експертних рад Фонду.

Нині комісією з добору експертів відповідно до абзацу 4 пункту 3.2 Положення про Комісію з добору експертів та організації роботи експертних рад проводиться робота з розгляду звернень експертів щодо наявності потенційного чи реального конфлікту інтересів, самовідводу у зв’язку з участю в проєктах, що були подані на конкурс до Українського культурного фонду.

Водночас завершується процес заповнення анкет експертами для подальшого оприлюднення їх профілів на сайті Фонду. До слова, персональний склад членів експертної ради програми «Культура без бар’єрів» буде завантажено сьогодні, 11.02.2022.

Як і у попередні роки, нам треба ще трохи часу, аби опрацювати подані документи та оприлюднити остаточний склад експертних рад, врахувавши всі звернення. 


Категорія: Статті