10 June 2024, 14:06

Ініціатива з підтримки мистецьких резиденцій Заправка та Український музей у Нью-Йорку оголошують програму підтримки українських артрезиденцій. Програма надасть три гранти у розмірі 1500 доларів США українським мистецьким резиденціям, які працюють щонайменше два роки на території України.

Однією з головних цілей ініціативи Заправка є збільшення видимості й системного представлення українських мистецьких резиденцій у міжнародному фаховому полі. У лютому команда ініціативи у співпраці з платформою Res Artis організувала онлайн шоукейс українських артрезиденцій для учасни_ць мережі Res Artis по всьому світу. Ця подія дала можливість п’ятьом організатор_кам українських резиденцій поділитися досвідом роботи в Україні до та під час повномасштабного вторгнення.

За результатами цієї події, усвідомлюючи потреби українських резиденцій, Заправка та Український музей у Нью-Йорку раді оголосити програму, спрямовану на підтримку команд українських мистецьких резиденцій.

Грант може покривати такі витрати:

  • згуртування команди, корпоративні поїздки, навчання, стратегічні сесії;
  • мовні курси для член_кинь команди;
  • консультації з питань законодавства, підготовки документів для реєстрації юридичної особи тощо;
  • придбання програмного забезпечення для керування проєктами чи іншого програмного забезпечення для ПК;
  • психологічна підтримка, фасилітація, менторський супровід для членів команди резиденції.

Конкурсна комісія має право вилучати або вносити зміни в нерелевантні статті бюджету.

Хто може подати заявку:

  • зареєстрована в Україні громадська організація або індивідуальні заявники та заявниці (в особі фізичної особи-підприємця, що зареєстрована на території України відповідно до чинного законодавства) з підтвердженим попереднім досвідом проведення мистецьких резиденцій в Україні протягом щонайменше двох років. Досвід має бути описаний у заявці та підтверджений посиланнями на публікації у медіа та/або документи.

Будь ласка, врахуйте, що при наданні гранту на користь фізичних осіб-підприємців, організація-грантодавець виступає податковим агентом і зобов'язана утримувати податок на доходи фізичних осіб (18%) та військовий збір (1,5%) із суми гранту. Також якщо ви подаєтеся як фізична особа-підприємець, вам необхідно буде сплатити податок на дохід у розмірі 5% від суми гранту.     

Щоб подати заявку на участь у програмі, заповніть, будь ласка, форму не пізніше 30 червня 2024 року, до 23:59 за київським часом. Зауважте, що заявки, отримані пізніше цього часу, розглядатися не будуть.

До заявки додаються:

  • бюджет проєкту у форматі EXCEL за формою, наведеною у посиланні. Кошторис подається виключно у формі, встановленій організаторами;
  • реєстраційні документи у форматі pdf.

Про результати відбору заявни_ць буде поінформовано до 15 липня 2024 року. Організатори залишають за собою право не надавати пояснення причин відмови заявни_цям, що не пройдуть відбір. 

До 1 серпня 2024 року відбудеться підписання Договорів про надання субгранту із перемож_ницями. До 1 грудня 2024 року відбуватиметься реалізація проєктів та етап звітування (протягом 14 днів після завершення проєкту, але не пізніше 13 грудня 2024 року).

Подані заявки повинні відповідати таким технічним вимогам:

  • заявку подано вчасно;
  • заявку подано за наданою формою українською мовою;
  • наявні всі необхідні додатки;
  • кошторис заповнений у відповідній формі;
  • всі поля заявки заповнені та несуть коректний зміст.

Заявки оцінюватимуться за такими критеріями:

  • відповідність технічним вимогам;
  • наявність у заявни_ці підтвердженого релевантного досвіду;
  • рівень деталізації бюджету, обґрунтованість заявлених витрат у контексті діяльності резиденції;
  • доцільність використання гранту на потреби резиденції для покращення її діяльності;
  • спроможність та компетенції команди;
  • довгостроковий вплив підтримки на сталість резиденції.      

Заявки оцінюватиме конкурсна комісія, до складу якої входять представни_ці ініціативи Заправка, Українського музею в Нью-Йорку, ГО «Фундація культурної дипломатії» та незалежні експерти.

На першому етапі член_кині команди ініціативи Заправка та ГО «Фундація культурної дипломатії» оцінюватимуть заявки на відповідність технічним вимогам і сформують довгий список, що включатиме до 10 резиденцій. На другому етапі журі у складі представни_ць Українського музею в Нью-Йорку обере серед цих заявок трьох перемож_ниць.

Звертатися із запитаннями щодо подання заявки можна на електронну пошту [email protected]

«Заправка» – це ініціатива Українського культурного фонду, Українського інституту та програми Європейського союзу House of Europe, яка створена для підсилення спроможності українських мистецьких резиденцій до міжнародної співпраці.



Категорія: Статті