06 November 2023, 10:11

У Києві відбулась зустріч виконавчого директора Українського культурного фонду Владислава Берковського з послом Румунії Александру Віктором Мікулою та радницею посольства з політичних питань Офелією Гюрою.  

Пан Посол подякував за можливість обговорити потенційну співпрацю між Румунією та Україною у сфері культури. Він підкреслив важливість культурного обміну для зміцнення двосторонніх відносин. 

«Ми повинні будувати мости між Україною та Румунією, оскільки Україна лишається незвіданою для румунів, так само як і Румунія для українців», – відзначив Александру Віктор Мікула.

Під час зустрічі представники УКФ розповіли іноземним гостям про місію та діяльність інституції у сфері культури та креативних індустрій. Акцентували на важливості підтримки та популяризації української культури, мистецтва та спадщини як усередині країни, так і за кордоном. 

«Український культурний фонд зацікавлений у розвитку співпраці з іноземними культурними установами. Під час зустрічі ми визначили кілька потенційних напрямків співпраці. Зокрема, це спільні культурні заходи, виставки, що демонструватимуть багату культурну спадщину обох країн. Ми також висловили спільний інтерес в організації мистецьких резиденцій та майстер-класів для сприяння обміну знаннями та досвідом між українськими та румунськими діячами культур», – розповів Владислав Берковський.

Окрім того, учасники обговорили можливість налагодження партнерства між культурними установами, зокрема музеями, театрами та бібліотеками, для сприяння культурного діалогу та співпраці на інституційному рівні. Також наголосили на важливості створення платформ для митців, кураторів і науковців в межах співпраці над проєктами, що будуть висвітлювати спільну історію та культурні зв’язки між Румунією та Україною.



Категорія: Статті