06 March 2024, 14:03

Міністерство культури та інформаційної політики України розглянуло кандидатури на посаду Голови Наглядової ради Українського культурного фонду.

Наказом т.в.о. Міністра культури та інформаційної політики України Ростислава Карандєєва, відповідно до Закону України «Про Український культурний фонд», новим Головою Наглядової ради УКФ (Головою УКФ) призначено Наталію Кривду.

Наталія Кривда має ступінь докторки філософських наук, спеціалізується на темах історії культури, історії міфології, проблемах ідентичності та культурної пам'яті. Обіймає посаду академічної директорки МВА-програми Единбурзької бізнес-школи. Як волонтерка з 2014 працює головним експертом групи «Культура» Реанімаційного пакету реформ. Раніше брала участь у роботі УКФ як експертка та оцінювала проєкти в різних програмах та секторах Фонду.

Відповідно до Закону України «Про Український культурний фонд», Голова УКФ працює на громадських засадах. На Голову Фонду покладені, зокрема, представницькі функції: представляє Фонд у відносинах з органами державної влади й органами місцевого самоврядування, підприємствами, установами, організаціями всіх форм власності, міжнародними організаціями та з представниками громадянського суспільства з питань забезпечення сприятливих умов для розвитку культури та мистецтв в Україні.


Категорія: Статті