05 July 2023, 11:07

У столичній лікарні «Охматдит» за підтримки Українського культурного фонду розпочалася програма відновлювальної музикотерапії для дітей, що постраждали внаслідок російської агресії. Автори проєкту – Kyiv Classic Orchestra під керівництвом Артиста ЮНЕСКО в ім'я миру Германа Макаренка.

Це перший в Україні проєкт, що передбачає проведення сеансів психологічного відновлення пацієнтів лікарні впродовж декількох місяців. Репертуар та музичні інструменти були підібрані відповідно до рекомендацій психологів «Охматдиту».

Програма психологічного відновлення триватиме декілька місяців. Протягом цього часу психологи лікарні досліджуватимуть, як музика впливає на психологічне відновлення пацієнтів. Згодом результати цього досвіду планується розповсюдити по медичних заходах задля подальшого використання фахівцями.

«Про цілющі властивості музики було відомо з сивої давнини. Вона налаштовує наші душі, серця, мозок на високу вібрацію. Гармонізація, зшивання нас зсередини – це те, що потрібно сьогодні українцям, які проходять жахливі випробування нав'язаної жорстокої війни. Музикотерапія має стати складовою підтримки нашого ментального та фізичного здоров'я», зазначив Олександр Ткаченко, Міністр культури та інформаційної політики України.

Докладно про проєкт дивіться у відео за посиланням.



Категорія: Статті