03 February 2024, 10:02

1 лютого Український культурний фонд провів Інформаційний день у Володимирі Волинської області. Це четвертий регіон, який відвідала команда цьогоріч, та десяте місто, де організували подібний захід в межах інформаційної кампанії грантового сезону 2024.

Інфодень відбувся у партнерстві з Агенцією регіонального розвитку Прибужжя, куди завітали представники культурних інституцій, вищих навчальних закладів, культурні менеджери й куратори, митці та інші діячі у сфері культури та креативних індустрій.

Владислав Берковський, виконавчий директор УКФ, у вітальному слові наголосив на важливості всебічної підтримки культурно-мистецьких ініціатив для протидії російській пропаганді як в Україні, так і за її межами. 

«Волинь стала ювілейним містом, куди ми приїхали для культурного просвітництва усіх зацікавлених та небайдужих до нашої сфери діяльності. Фінансова підтримка культурно-мистецької спільноти України в умовах повномасштабної війни – справа з приміткою не «додатково», а «обов’язково». Адже культура, як і мова, є одним з надважливих елементів національної безпеки будь-якої демократичної країни. Ця теза проходить червоною ниткою крізь усі наші Інформаційні дня і ми щасливі бачити відгук», – сказав Владислав Берковський під час виступу.

Основною темою інформаційного дня традиційно став новий грантовий сезон Фонду, у якому закладено п’ять конкурсних програм. Представники УКФ зауважили, що митці та культурні діячі Волині ще встигають подати заявки на дві конкурсні програми: «Відновлення культурно-мистецької діяльності» та «Культура. Регіони»

Окремо спікери УКФ розповіли аудиторії, на які конкурсні програми 2023 року подавалися митці Волинської області й скільки проєктів вдалося реалізувати. Серед втілених – «Клуб культурних менеджерів» та Культурно-пізнавальний маршрут Глобською громадою.

Наприкінці Інформаційного дня відбулася традиційна сесія «запитання-відповідь».

Категорія: Статті