+380 (44) 506 22 66 [email protected]
01 August 2024, 16:08

На сьогодні склалася критична ситуація, пов’язана з затримкою оплати за договорами про надання грантів. Український культурний фонд стурбований цим: відсутність вчасних виплат впливає як на можливість грантоотримувачів реалізовувати проєкти у визначені договорами строки, так і на бажання заявників, які перебувають на етапі переговорних процедур, підписувати договори. Також затримки з виплатами можуть створювати для заявників та грантоотримувачів УКФ проблеми, пов’язані з укладенням договорів із підрядниками про надання товарів та послуг для реалізації проєктів. 

Надзвичайними та об’єктивними обставинами, які суттєво вплинули на всі внутрішні життєві процеси у державі є військова агресія російської федерації проти України, що стала підставою для запровадження воєнного стану та справедливого спрямування державою фактично більшої частини бюджетних ресурсів на потреби оборонного сектору.

Водночас команда Фонду вважає, що підтримка української культури, особливо в умовах війни, є важливою інвестицією в майбутнє країни, її ідентичність, стійкість та процвітання. Російська збройна агресія ставить під загрозу діяльність багатьох митців та діячів культури, тоді як фінансова підтримка від держави дозволяє їм продовжувати творити, зберігаючи їх творчий потенціал. 

Крім того, фінансування культурних ініціатив дозволяє створювати та поширювати правдиву інформацію про Україну, її історію та сучасність, що сприяє боротьбі з ворожою пропагандою та дезінформацією. Також культурний сектор створює робочі місця, генерує доходи, сприяє оплаті податків та економічному розвитку.

Фонд зі свого боку запевняє заявників та грантоотримувачів у вжитті всіх можливих заходів із виконання зобов’язань за договорами про надання грантів під час воєнного стану. Робота Фонду з організації та проведення грантового сезону 2024 року не зупиняється ні на хвилину і буде продовжена попри все. 

Категорія: Статті