+380 (44) 506 22 66 [email protected]
30 Липня 2024, 13:07

15 серпня у Києві в Інституті проблем сучасного мистецтва відбудеться партисипативний перформанс «Ритуальний танець 403». Він є елементом виставкового проєкту «Поезія наших дітей», що реалізується за підтримки УКФ і присвячений трагічному дитинству українців різних поколінь.

В основі дійства – танець, що символізує молитву за втраченими та викраденими дітьми, за тими, хто втратив дім і дитинство. Сценографія та хореографія перформансу розроблена авторкою виставки Лесею Марущак та канадсько-чеською художницею перформансу Мішою Горачек

«Це ландшафтний перформанс, що відбувається по колу та поєднує ритуали й танці різних народів. Рухаючись в межах трьох кіл, позначених борошном, танцюристи, немов хвилі, розходяться і сходяться до центру.  Поступово кола стираються від рухів, ніби людські спогади. Рухами танцюристи оживляють ритуальну молитву за дітьми. Супроводжує це дійство вокал, що схожий на медитацію», – зазначили організатори. 

Необхідною умовою для участі у перформансі є володіння англійською мовою на середньому та вищому рівні та можливість пройти попередню підготовку. Кінцевий термін подачі заявки на участь в перформансі – 7 серпня. Реєстраційна анкета – за посиланням.

Після реєстрації учасникам необхідно пройти онлайн-заняття з Лесею Марущак та Мішою Горачек 10-11 серпня. Тривалість одного заняття близько 1,5 години. Заняття відбудуться англійською мовою. 

Категорія: Статті