30 Травня 2024, 13:05

Довгоочікувана рубрика #експертУКФ повертається у стрічку, аби ближче познайомити вас з досвідченими фахівцями сфери культури та креативних індустрій України.

Їм ми довіряємо найцінніше – проєкти наших заявників. Отже, не маємо сумнівів у їхній бездоганній репутації та високій професійній експертизі. З ними ми переосмислюємо поняття «експерт» у найкращих його проявах, разом зростаємо та надихаємо.

Одним з тих, хто знає проєкти наших заявників від А до Я, є Роман Петрук, представник експертної ради «Візуальне мистецтво». Ми поставили йому три питання, аби дізнатися як воно – бути експертом провідної культурної інституції країни.

Бути експертом УКФ для Вас – це?

Це насамперед про відповідальність за культуру і мистецтво, за реалізацію проєктів, які є актуальними і так необхідними в умовах повномасштабного вторгнення.

Чому культура важлива і на часі?

Як художник-практик і освітянин, акцентую, що саме культура є невіддільною складовою державотворення та запорукою національної безпеки. Культурно-мистецькі ініціативи є особливим видом комунікацій. Вони є вкрай важливими для українського суспільства в умовах війни, а також перспективного масштабування до міжнародної спільноти, адже завжди звернені до найкращих сторін людської душі та є доступними для різних етносів.

Що вас надихає?

Надихає робота команди УКФ – чіткість, прозорість, відкритість. За час роботи в експертних радах Фонду з 2020 року було оцінено чимало проєктних заявок, низку з яких успішно реалізовано заявниками.

Категорія: Статті