28 Лютого 2022, 14:02

Дорогі друзі, колеги, захисники нашої Батьківщини.

П’ятий день ми з вами відбиваємо російсько-білоруську агресію. П’ятий день наші домівки обстрілюють гради та смерчі, п’яту ніч поспіль на наші голови летять балістичні та крилаті ракети. В цих критичних умовах під постійними обстрілами Український культурний фонд продовжує свою роботу. Ми готуємося до фінансування проєктів грантового сезону-2022, ми забезпечуємо своєю волонтерською роботою фронт та сили територіальної оборони, ми працюємо на майбутнє нашої незалежної держави – на перемогу!

І саме тому ми звертаємося до усіх діячів культури України, до усіх культурних менеджерів, до усіх тих, хто визначає культурний ландшафт нашої держави. Ми всі стали свідками нової історії. Історії, яка має дійти до наших нащадків. Історії, яка має стати повчанням для всієї світової спільноти. Історії про те, що український народ неможливо перемогти, що нашу свободу неможливо знищити. Для збереження цієї історії ми потребуємо спільних зусиль усіх нас – музейників, архівістів, бібліотекарів, режисерів та сценаристів, поетів та письменників та усіх, усіх хто формує культуру. Наші зусилля треба уже зараз спрямувати на збереження пам’яті про наш героїчний чин. І ми говоримо не лише про збереження пам’яті про передову, але й збереження пам’яті про тил.

Фіксуйте та Зберігайте. Матеріальна та нематеріальна спадщина нашої боротьби за незалежність, докази військових злочинів росії та білорусі, неприхована агресія проти нашого народу – усе це має стати не лише доказом у суді, але й елементом наших майбутніх музейних експозицій, архівних фондів, бібліотечних колекцій, театральних вистав та сюжетами кінофільмів. Врешті це пам’ять про тих, хто склав голову за нашу неньку, за нашу Україну!

Слава героям! Слава Україні! Слава Збройним силам України та територіальній обороні!

Владислав Берковський, виконавчий директор Українського культурного фонду

Категорія: Статті