14 Липня 2021, 18:07

Сьогодні, 14 липня 2021 року, відбулося засідання Комітету Верховної Ради України з питань гуманітарної та інформаційної політики, упродовж якого було розглянуто питання про функціонування Українського культурного фонду.

Під час засідання Виконавчий Директор Фонду Владислав Берковський презентував результати діяльності УКФ за період 2017 – 2021 (півріччя), а також звітував про поточний стан виконання робочих планів та поетапність розробки Стратегії розвитку Українського культурного фонду на період 2022 – 2030 роки. У свою чергу депутати акцентували на важливості й надалі підтримувати культурні проєкти в регіонах, що, зокрема, сприятиме й розвитку регіонального туризму в Україні.

Окрім іншого, членами Наглядової Ради Українського культурного фонду також були обговорені виклики, пов’язані з рекордною кількістю заявок на гранти УКФ та підтриманих проєктів цьогоріч.

За результатами засідання Комітету сторони домовилися про залучення народних депутатів до розробки Стратегії Фонду, аби спільно врівноважити державну підтримку й розвиток культурних осередків як у великих містах, так і в найвіддаленіших куточках країни.

Категорія: Статті