+380 (44) 506 22 66 [email protected]
10 Вересня 2024, 11:09

Український культурний фонд проаналізував діяльність членів Експертних рад, які впродовж поточного року оцінювали проєкти заявників відповідно до Положення про експертні ради та Методики експертного оцінювання УКФ. 

Керуючись в роботі принципами відкритості та прозорості, презентуємо Звіт щодо процедури, результатів обрання та діяльності експертів Експертних рад Фонду за 2024 рік. Документ доступний за посиланням. 

У Звіті висвітлено результати низки опитувань, проведених Фондом серед членів Експертних рад, на основі яких здійснено оцінка ефективності проробленої роботи та планування майбутніх кроків для удосконалення механізму оцінювання проєктів у наступному році. Також у Звіті викладені результати навчальних курсів й вебінарів, установчих зустрічей та бесід-рефлексій для експертного середовища Фонду.

Загалом у 2024 році персональний склад Експертних рад нараховував 231 фахівця сфери культури та креативних індустрій. 76% з них мали досвід оцінювання проєктів в попередні грантові сезони, тоді як 24% робили це вперше. 

Протягом року експерти здійснювали культурно-мистецьку експертизу проєктів за п'ятьма грантовими програмами: «Стипендія», «Культура без бар’єрів», «Відновлення культурно-мистецької діяльності», «Культурна спадщина», «Культура. Регіони». Усього до експертного відбору було допущено 854 аплікаційних пакети. 



Категорія: Статті