+380 (44) 506 22 66 [email protected]
02 Жовтня 2024, 11:10

Мистецька платформа Open Opera Ukraine запрошує на прем’єрні покази нової постановки semi-опери «Король Артур: у пошуках героя», що відбудуться 12 та 13 жовтня на сцені Національної філармонії України за підтримки Українського культурного фонду. 

Проєкт покликаний створити нову актуальну реінтерпретацію всесвітньовідомої Артуріани лібретиста Джона Драйдена та композитора Генрі Перселла «Король Артур». Для постановки драматург Андрій Бондаренко створив адаптовану версію драматичного тексту лібрето, а над музичною частиною працювали іспанський диригент-експерт у галузі ранньої музики Рок Фаргас, Національний ансамбль солістів «Київська камерата» та професійні вокалісти. Режисурою опікуватиметься Олена Савчук

«Енергія музики Персела захоплює одразу і не лишає нікого байдужим. В ній вирує безкінечне життя, оптимізм та любов. Співпраця з молодими перспективними виконавцями – це те, що завжди надихає та дає мотивацію рухатись в пошуках нових ідей в інтерпретації музичного тексту опери», – зазначила директорка Оpen Opera Ukraine Наталія Хмілевська.  

Semi-opera є специфічним англійським бароковим жанром, що сполучає драматичні текстові епізоди із музичними номерами різних форм. Для постановки обрано формат semi-stage – театралізовану постановку оперного тексту. Вона не вимагає умов типової театральної зали з використанням повномасштабних декорацій і костюмів, а фактично прилаштовується до наявного простору. 

«Це проєкт-виклик для всієї команди, оскільки включає велику кількість партнерів, які разом створюють простір для пошуку відповідей на болючі для нас питання. Як ми можемо говорити сьогодні про героїв, уникаючи штампів та пропагандистських наративів? Як зцілювати біль один одного, переживати спільний травматичний досвід та зрештою ставати сильнішими?», – зауважила продюсерка проєкту Галина Григоренко.

Придбати квитки на унікальні прем’єрні покази можна за посиланням або спробувати виграти їх в нашому ексклюзивному розіграшів інстаграмі УКФ.

Нагадаємо, Український культурний фонд (УКФ) – державний оператор розвитку культури та креативних індустрій України. Інституція заснована у 2017 році на підставі Закону України «Про Український культурний фонд». Підтримка індивідуальних, національних та міжнародних культурно-мистецьких проєктів здійснюється на конкурсних засадах в межах семи секторів: аудіальне мистецтво, візуальне мистецтво, аудіовізуальне мистецтво, культурна спадщина, літературна справа, перформативне та сценічне мистецтво, культурна та креативні індустрії.

Упродовж семи років своєї діяльності Фонд профінансував 2717 проєктів. Сума інвестованих коштів у них становить понад 1,6 млрд грн, а кількість охопленої Фондом аудиторії – 53 млн осіб.

Категорія: Статті