18 Листопада 2021, 09:11

Про це під час пресконференції повідомив Владислав Берковський, виконавчий директор УКФ.

«Для проведення прозорого та продуктивного відбору проєктів, реалізація яких відбудеться у 2022 році за підтримки Фонду, з 18 листопада ми розпочинаємо конкурс із добору експертів до експертних рад. Конкурс триватиме до 17 грудня. Хочу наголосити, що умови цьогорічного добору залишаться без змін», - підкреслив Владислав Берковський

Своєю чергою Кирило Яновський, керівник експертного відділу Фонду, акцентував увагу потенційних кандидатів на недопущенні можливого виникнення конфлікту інтересів під час оцінювання проєктів. 

«Одне з ключових питань, на які б ми хотіли звернути увагу під час конкурсного добору експертів та самого експертного оцінювання проєктів - це ризик виникнення реального та потенційного конфлікту інтересів. До прикладу, фахівець, який став експертом певної грантової програми, не може бути автором, членом команди або родичем автору проєкту, який подають на цю ж саму грантову програму. Ми закликаємо кандидатів в експертні ради детально ознайомитися з нормативними документами процедури добору на етапі оформлення та подання заявки, щоб сам процес відбору проєктів відбувся прозоро, злагоджено та вчасно», - сказав Кирило Яновський.

Додатково Кирило Яновський зазначив, що у разі виявлення конфлікту інтересів, Український культурний фонд буде змушений виключити експерта з експертної ради Фонду.  

Наталія Сорока, заступниця начальника експертного відділу, окремо звернула увагу на вимоги до кандидатів в експертні ради.

«Експертна рада грантової програми обов’язково має складатися з фахівців тих секторів мистецтв, на які розрахована програма. Кандидат до експертної ради повинен мати щонайменше п’ять років досвіду професійної діяльності в обраному ним секторі. Додатково кандидати відтепер можуть надавати рекомендаційні листи від профільних установ у сфері культурно-мистецької діяльності», - зазначила Наталія Сорока.

Також Наталія Сорока нагадала про необхідність заповнення і подання заявок та інших документів виключно українською мовою та уникнення використання творчих псевдонімів під час реєстрації кандидатів у Системі управління проєктами Українського культурного фонду.

Про те, як стати експертом Українського культурного фонду, розповідаємо за посиланням. Долучайтеся! І пам’ятайте, що документи від кандидатів до експертних рад фонду ми прийматимемо до 17 грудня, 18:00 за київським часом. 

Категорія: Статті